Пчелище инвестира близо 35 000 лева в инфраструктура

Мисия

14-12-2016, 08:00

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Танцовият състав получи нови носии

С нови носии ще посрещнат 2017-а изпълнителите от Фолклорния танцов състав при читалището в село Пчелище. Благодарение на дарителската   кампания, популяризирана от Общинското радио, групата вече разполага с осемнадесет облекла за девойките, предстои да се ушият дрехите за петте момчета, съобщи кметът на населеното място Гица Лазарова. Тя благодари на дарителите Лилия Герова, която е ръководител на трупата, на Пенка Мянова, Стелиян Ралев, Георги Арабаджиев, Красимир Цветославов, Николай Павлевски, Светослав Василев, Петър Христов, на г-н Гяуров от радио „Фокус”.   Фолклорният танцов състав е създаден преди една година, за да продължи и съхрани българската фолклорна традиция в селото.   
Две улици в Пчелище са реконструирани и асфалтирани през тази година. С 14 000 лв. от общинските „Местни инициативи”, 10 000 лв. по Инвестиционната програма и 7000 лв., получени като 30-процентен приход, от продажбата на детската градина, са ремонтирани участъците, уточни Лазарова. С още 3700 лв., постъпили след продажбата на част от двора на училището, е реконструирано площадното пространство, подменени  са съоръженията на детската площадка, допълни кметът. 
„Много съм доволна от това, което се случва в селото. То продължава да живее. Има непрекъснат интерес към него. Последните къщи са закупени от млади хора с малки деца”, коментира Гица Лазарова. По думите й заселилите се чуждестранни граждани тази година са закупили три нови имота. 
  

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов