Шедьоври на световната класика в коледния концерт на МДТ

Животът

15-12-2016, 09:53

Снимка:

МДТ

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Сценарист и режисьор на спектакъла е Стефан Методиев, а сценографията е на Лидия Къркеланова

Обичани произведения от световната оперна и оперетна класика ще звучат на сцената на Музикално-драматичен театър “Константин Кисимов” във Велико Търново в навечерието на най-светлия християнски празник. Традиционният коледен концерт ще се проведе на 22 декември от 19 часа в голяма зала. Преди това на гала спектакъла „Коледа в бяла вълшебство” ще могат да се насладят ценителите на музикалното изкуство в Ловеч, Габрово и Троян, където търновският театър ще гостува съответно на 19, 20 и 21 декември.

В концерта ще има класически и популярен блок, а в програмата са включени фрагменти от любими арии и дуети от произведенията на Пучини, Бизе, Росини, Белини, Брамс, Верди, Доницети, както и класически коледни песни. Те ще звучат под диригентската палка на Георги Патриков. Сценарист и режисьор на спектакъла е Стефан Методиев, а сценографията е на Лидия Къркеланова.

На сцената ще излязат солистите Миряна Калушкова, Доротея Доротеева, Мария Павлова заедно с гост изпълнителите Иво Йорданов и Стефан Петков от музикалния театър в София. В спектакъла участват още оркестърът и хорът на театъра с диригент Яница Брънзелова.

Специални гости на голямата сцена отново ще бъдат талантите от Вокална група “Пеещи камбанки” при Младежкия дом с ръководител Владимир Габров. Те ще изпълнят две песни, а на финала ще пеят заедно с хора на театъра “Тиха нощ, свята нощ” и “Джингъл белс”. Водеща на спектакъла ще бъде младата солистка на МДТ Полина Петкова.  

Билети за спектакъла на 22 декември от 19 часа все още може да се намерят на касата на МДТ “Константин Кисимов” във Велико Търново.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов