Валентин Савов е Спортист №1 на Горна Оряховица за 2016 г.

Спорт

16-12-2016, 11:37

Снимка:

regnews.net

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Отбор на годината е футболният тим на „Локомотив”

Ракето и Авиомоделизъм са най-успешните спортове в Горна Оряховица за тази година с двама представители на клуб „Моделист” в десетката на най-добрите спортисти в общината. Валентин Савов оглави Топ 10 с третото си място на Световното първенство в Лвов. Трета е дъщеря му Христина Савова, която е юношески шампион на същото състезание. Между тях в десетката се нареди Недалин Христов с титла при юношите на Световното по канадска борба. Четвъртото място е за първата ракета на СКТМ „Боровец” Светлин Беров. Пети са Йоана Александрова, Никол Стефанова и Цветелина Савова – женска тройка на клуба по акробатика „Джим денс”. На шесто и седмо място са двама представители на Клуба по бойно приложни изкуства – Генади Кокинов и Симеон Кючуков за успехите си в бойното самбо.
На осмо място е смесената двойка на КСА „Акро Нова” – Анислава Караджова и Ивайло Люцканов.
Десетката се затваря от двама състезатели на клуба по борба. Девета е Аделина Момъкова, а десети е Галин Ангелов. Десетката е подредена според постиженията на всеки спортист, точкувани по специална методика. Отличията връчи кметът инж. Добромир Добрев, който откри церемонията в Художествената галерия с пожелание към всички спортисти 2017 година да е още по-добра. Затвърждавайте и надграждайте успехите се през новата година и нека в края й отличията тук бъдат още повече, каза инж. Добрев и обеща подкрепата на Общината за всеки клуб.
Традиционната церемония за отличаване на най-добрите спортисти започна с поощрения за най-перспективните състезатели на всеки клуб. Наградите на бъдещите звезди връчи председателят на Спортно дружество „Локомотив” Емил Кълчищков. За първи път тази година треньорите от всички клубове в общината имаха възможност да гласуват за най-добрите спортисти под 19 години. Номинирани бяха осем млади спортисти. Наградите им връчи председателят на постоянната комисия за младежда и спорта към ОбС Димитър Николов. Най-големият спортен успех на Горна Оряховица е, че над 3000 деца и младежи активно тренират в спортните клубове. Не всеки от вас ще стане голям шампион, но не това е важно. При всички случаи вие ще сте добре подготвени за мача на живота. Желая ви успехи и не забравяйте, че най-важната победа е над самия себе си, обърна се Димитър Николов към младите спортисти. Победител в гласуването на треньорите стана балканският шампион по таекуондо Никола Дачев от ТК „Хемус”. Втори е Антоан Дончев – ММА, а трети е Юсуф Исуфов – борба.
Следват Илиян Енчев – канадска борба, акробатичната тройка Ванеса Стойчева, Маринела Люцканова и Дарина Божинова от КСА „Акро Нова”, лекоатлетът Георги Арсов от „Локомотив 55”, акробатките Александра Нямова и Даяна Енчева от „Джим денс” и Ивон Дончева – бадминтон. Бяха връчени и няколко специални награди. Треньорът на ХК „Локомотив” Йордан Димитров получава наградата за най-успешен треньор.
Състезателят по канадска борба Марин Пейчев е с купата за мъжество за спортисти с увреждания.
Отбор на годината е футболният тим на „Локомотив”. При спортистите до 19 години за най-добър отбор е обявен хандбалният тим на „Локомотив” до 16 г.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов