Разработиха пилотна система за ранно предупреждение при бедствия и аварии

Мисия

21-12-2016, 17:00

Снимка:

Община В. Търново

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Пилотна информационна система за ранно оповестяване и предупреждение при инциденти, бедствия и аварии бе представена във Велико Търново, съобщиха от общинската администрация. 
Според концепцията, иновативната разработка предвижда стартирането на безплатно приложение за смарттелефони, чрез което всеки ще може в реално време да подава сигнал за настъпило събитие.
Към подадената в реално време информация за инцидент, произшествие, бедствие или авария ще могат да бъдат прилагани GPS-координати и снимки.
Данните ще постъпват в команден център в общината, както и при службите за сигурност. Иновативното мобилно приложение ще допълва и подпомага работата на спешната линия 112, съобщиха при представянето на продукта неговите създатели. 
Идеята за въвеждането на подобна система е на кмета на общината Даниел Панов.
Пилотният проект е представен пред заместник-кметовете на община Велико Търново проф. Георги Камарашев и Ганчо Карабаджаков, пред представители на областната дирекция на МВР, регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението", Националния военен университет "Васил Левски", експерти и специалисти.
Обучени за работа със системата ще бъдат и служители от общинската администрация. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов