Пет училища в община Горна Оряховица наградени за най-атрактивна коледна украса

Велико Търново Лайф

22-12-2016, 08:23

Снимка:

фейсбук

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Наградите бяха връчени на специална церемония в Гербовата зала на Общината

Пет училища бяха отличени тази година в конкурса за най-атрактивна коледна украса. Конкурсът вече е с дългогодишна традиция и се организира от Сдружение „Горнооряховски младежки парламент” с подкрепата на Община Горна Оряховица.

И тази година в надпреварата се включиха всички общински училища в Общината. Жури от представители на Горнооряховския младежки парламент и на дирекция „Образование, култура, младежки дейности и спорт, социални дейности и здравеопазване, международни връзки” отличи най-атрактивните училищни украси. Наградите бяха връчени на специална церемония в Гербовата зала на Общината.

За най-ефектна външна украса отличие получи ПГЕЕ „М. В. Ломоносов”. Най-атрактивно украсени се оказаха коридорите на ОУ „Св. св. Кирил и Методий” в Поликраище. ОУ „Иван Вазов” получи наградата за най-атрактивна украса в класните стаи. Учениците от ОУ „Паисий Хилендарски” бяха подредили най-атрактивни тематични кътове, а СУ „Вичо Грънчаров” получи наградата за най-масово участие на учениците в украсяването на училището.

Наградите на отличените бяха връчени от кмета на Общината инж. Добромир Добрев. На награждаването присъстваха още заместник-кметът Йорданка Кушева, Милена Николова, директор на дирекция „Образование, култура, младежки дейности и спорт, социални дейности и здравеопазване, международни връзки”, както и експерти от дирекцията.

„Благодаря на всички, че се включихте в този конкурс. Отнесете и в домовете си тази красота и топлина, които сте сътворили във вашите училища”, обърна се към учениците инж. Добромир Добрев и им пожела здраве, щастие, позитивизъм и много успехи през Новата година. „Нека да вярваме, че от тук нататък ни предстоят само хубави неща”, каза още инж. Добрев.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов