Автобус с общинари от Лясковец катастрофира тежко в Ловешко /обновена/

Крими

22-12-2016, 11:07

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Шофьорът е загинал, движението в района е ограничено

Пътнически автобус с 50 служители на общинската администрация в Лясковец катастрофира край Микре. По първоначална информация инцидентът е станал около 9,40 ч. заради челен сблъсък между автобуса и лека кола, която навлязла в насрещното платно. Трима са загинали – това са шофьорът на автобуса Стефан Бъчваров, който е и собственик на превозваческата фирма "Бъчварови" от Горна Оряховица, жена, шофирала леката кола и Атанас Захариев, който е бил сред пътуващите в автобуса. Служителите от кметската администрация в Лясковец са отивали на коледен банкет във Вършец. Междувременно кметът на Ловеч Корнелия Маринова се е свързала по телефона с кметът на Лясковец Ивелина Гецова и е обещала пълна подкрепа. Гецова не е била в смазания автобус, но още щом научила трагичната вест, незабавно тръгнала към мястото на инцидента.пътник в автобуса. 15 са пострадалите в тежката катастрофа, съобщи д-р Татяна Ганчева, директор на МБАЛ – Ловеч, където са приети хората. Повечето са с черепно-мозъчни травми, един човек е с ампутиран крак. Предстои пострадалите да преминат прегледи на скенер, след което по-тежките случаи ще бъдат пренасочени към неврохирургията в Плевен.

 Хората са отивали на тиймбилдинг. От Агенция „Пътна инфраструктура” информираха, че движението по пътя Български извор - Микре – Севлиево е ограничено. Шофьорите се съветват да използват обходен маршрут.
От Агенция „Пътна инфраструктура” информираха, че движението по пътя Български извор - Микре – Севлиево е ограничено. Шофьорите се съветват да използват обходен маршрут.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов