Генчо Генчев : Нека и през 2017 г. да запазим доброто в себе си!

Животът

24-12-2016, 09:00

Снимка:

община Свищов

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Обръщение на кмета на община Свищов по повод коледните и новогодишни празници празници

Уважаеми съграждани,

В навечерието на Рождество Христово и броени дни до настъпването на Новата 2017 година се обръщам към вас, за да направя кратка равносметка и да отправя моите искрени пожелания по случай предстоящите празници.

По традиция в края на годината разлистваме страниците от календара и отчитаме всичко постигнато или пропуснато. Зад нас са нашите неволи и успехи, радости и тревоги, от които да се поучим преди да продължим напред. Пред нас са новите предизвикателства, стремежи и цели, които да постигаме с повече опит, мъдрост и знания.

Отминаващата 2016 година постави ново начало в управлението на община Свищов. Като всичко ново и това е съпътствано от безброй очаквания, които се стремим да оправдаем. Заявявам отговорно, че влагаме целия потенциал от сили и умения, с които разполагаме, за да  преборим някои от наболелите проблеми, други отдавна са приели своя неблагоприятен край, а за правилния изход от трети ще продължим да работим. Сред въртележката от сложни ситуации, очаквания и разочарования разбрах, че така желаната промяна е трудно осъществима, но не и невъзможна. В подкрепа на това е фактът, че за една година сме постигнали не малко видими резултати в различни области. За да бъде достъпна тази информация до всички граждани, отпечатахме първото по рода си издание „Отчет за изминалата година”. Това издание има за цел да информира обществеността за свършената работа, затова беше разпространено във всички населени места от община Свищов.

Успехите, били те малки или големи, са желана цел и не мога да скрия удовлетворението си от тях. Но няма да подмина и не толкова приятните моменти. Започнахме и ще приключим годината с два сериозни казуса, а именно съдбата на ВиК –  Свищов и изменението на Наредбата за определяне размера на местните данъци и такси. Вярвам, че след широката гласност, която придобиха и двата проблема, на всеки е ясно, че причина за тях са договорни споразумения, които предопределят действията ни. Въпреки тези обстоятелства, полагаме усилия да защитим интересите на Община Свищов. Тези два примера са само част от много други лични драми и обществени случаи, с които се сблъскваме и предстои да открием път към тяхното разрешаване.

В живота на всеки от нас се редуват хубави и лоши моменти, и в работата е така – понякога успехите ни спохождат, друг път – не. В този вечен кръговрат най-важно е да запазим доброто в себе си. Вярвам, че с добри намерения ще постигнем желаните резултати, но също така вярвам, че са необходими и последователни действия за достигане на желаните цели. Затова пожелавам на себе си, на колегите ми и на всички хора да бъдем добри и дейни. Да отстояваме възгледите си и да работим в полза на по-доброто бъдеще, което е наше и на децата ни.

         В навечерието сме на най-семейните празници – Коледа и Нова година. По този повод искам да отправя поздрав към всички граждани на община Свищов, с пожелание за хубави празнични дни. Бъдете с хората, които обичате и се радвайте на живота, защото той е само миг от вечността. Не пропускайте нито един момент и нито една възможност да бъдете щастливи и да дарявате щастие.

 

         Хубави празници, успешна и щастлива 2017 година!

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)