„Паркинги и гаражи” купуват нов автомобил за полагане на пътните маркировки във Велико Търново

Мисия

24-12-2016, 12:00

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

За деветмесечието дружеството реализира печалба от 57 000 лв.

Чисто нов автомобил на стойност до 30 хиляди лева без ДДС да закупи Общинското дружество „Паркинги и гаражи” предлага управителят му Иван Ламбов. Темата бе обсъдена по време на редовното заседание на общинската комисия „Устройство на територията, транспорт и паркиране”.
С превозното средство машинно ще бъдат полагани пътните маркировки на територията на града и общината. До 1 септември 2016 г. дружеството е полагало пътните маркировки само на зоните за кратковременно паркиране, поясни Ламбов. След този период то подписва договор с Община Велико Търново за направа на хоризонтална маркировка и надлъжно-вертикална сигнализация на пътно-транспортната мрежа и изпълняването на дейности по организацията на движението в общината. „Една от основните дейности на договора е направата на хоризонтална маркировка, която в момента се извършва ръчно и затруднява изпълнението на дейностите по договора”, обоснова предложението Иван Ламбов. По думите му, закупуването на специализирания автомобил ще бъде от полза както за работата на дружеството, така и за Общината в старопрестолния град. „Надявам се през пролетта на 2017 г. Велико Търново да разполага с една хубава и нагледна пътна маркировка”, допълни Ламбов. Подписаният договор от 1 септември задължава ОДПГ да полага маркировките в едномесечен срок след възлагането на задачата. С покупката на новата кола дружеството, което ръководи Ламбов, ще може да реализира още печалби, като изпълнява поръчките и от други общини. Професионалният автомобил ще бъде закупен след събирането на оферти по Закона за обществените поръчки.
За деветмесечието на календарната година „Паркинги и гаражи” реализират печалба в размер на 57 хиляди лева.
Общинските съветници, членове на постоянната комисия, одобриха предложението. То ще бъде обсъдено и на последната сесия за годината на 29 декември 2016 г.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)