Децата на загинали служители от областната полицейска дирекция получиха коледните си подаръци

Животът

24-12-2016, 10:00

Снимка:

ОД МВР

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Директорът на Областна дирекция на МВР – В. Търново старши комисар Димитър Машов връчи днес на децата на загиналите служители коледните подаръци. Той им пожела да са преди всичко здрави и още много успехи и приятни емоции през 2017 година.
Националната благотворителна кампания за подпомагане на децата на загиналите и пострадалите при изпълнение на служебния си задължения служители на МВР се провежда за 13-та поредна година. 
Тази година Министерството на вътрешните работи направи превод от 700 лв. по сметките на всяко от децата, включено в кампанията. За област В. Търново те са 5. Това стана възможно благодарение на хората, засвидетелствали подкрепата си с SMS-и и финансови дарения, и на служителите на МВР, които ежемесечно даряват средства от заплатите си за кампанията.
В продължение на години поддръжници на инициативата са и търговската верига „Технополис” и техни търговски партньори, които тази година осигуриха за всяко от децата ваучери на стойност 500 лв. Съпричастност към кампанията отново засвидетелстваха и от „Билла - България” ЕООД. От веригата децата получиха ваучери на стойност 150 лв. С тях може да се пазарува във всички магазини на двете вериги в цялата страна.
Министерството на вътрешните работи получава подкрепата и на мобилните оператори, чрез които целогодишно се набират средства за кампанията. Натрупаните суми се разпределят между семействата на пострадалите и загинали по време на изпълнение на служебния си дълг служители от системата на МВР.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов