Още трима крадци на дърва хвана полицията

Крими

30-12-2016, 15:37

Снимка:

архив, Velikotarnovoutre

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Бум на бракониери дървосекачи в Търновско, шестима спипани за ден

Още трима извършители на кражба на дърва са установени от полицията, като така нелегалните дървосекачи станаха девет, само в рамките на 2 дни.

На 29.12.2016г. по сигнал на кмета на с. Къпиново е констатирана  липса на един кубически метър дърва. Служители на участъка в Килифарево установяват извършителя – криминално проявения Д.Д. на 62 години от същото село.

На същата дата при обход в гр. Павликени полицаи  спират каруца с дърва управлявана от С.С. на 27 години, която превозва около 0,5 кубичен метър дърва за огрев без поставена контролна горска марка. Оказва се, че дървата са намерени и незаконно отнети от район между гр. Павликени и с. Стамболово, собственост на община Павликени.

На 29.12.2016 в с. Кесарево при извършена проверка в имот на А.М. на 33 години са установени половин кубичен метър дърва за огрев без редовно позволително за сеч и контролна горска марка, общинска собственост.

Материалите по трите преписки са подготвени за доклад на компетентните прокуратури с мнение за налагане на административни наказания на основание чл. 218б от НК.

Предходния ден полицията в областта хвана други шестима автори на незаконна сеч край Павликени, Церова Кория и еленското село Майско.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов