След 24-часов снеговалеж улици и пътища в търновско са почистени и проходими при зимни условия

Мисия

31-12-2016, 11:36

Снимка:

архив, Velikotarnovoutre

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

След непрекъснат снеговалеж в продължение на 24 часа са взети всички необходими мерки, улиците във Велико Търново, пътната мрежа до населените места в общината са разчистени, опесъчени и проходими при зимни условия.

Главните улици в града са почистени и опесъчени. Общо 46 машини работят на територията на общината. Над 24 снегопочистващи и опесъчаващи машини работят без прекъсване цяло денонощие във Велико Търново. 10 машини почистват по републиканската пътна мрежа, а 12 машини работят в населените места.Над 250 тона пясъчно-солна смес са използване за предпазване от обледяване на уличните платна във Велико Търново до момента.

Близо 70 души извършват ръчно почистване на пространствата на и около спирките на градският транспорт, алейните мрежи в парковете, обществени стълбища и пространства. Извършва се и ръчно опесъчаване на участъци, които са недостъпни за механизирано опесъчаване.

Очаква се в ранните следобедни часове снеговалежът напълно да спре. Веднага след това ще бъде извършено почистване и опесъчаване на всички второстепенни улици и целите квартални улични мрежи на територията на целият град.

114 километра е дължината на пътната мрежа в град Велико Търново, която се почиства.

В град Дебелец по искане на кметицата е извършено опесъчаванена няколко улици.Пътищата до и в населените места на територията на общината са проходими. Нормално е снабдяването с продукти от първа необходимост. Няма сигнали за прекъсване на електрическото захранване и подаването на питейна вода в населените места.

Община Велико Търново припомня на всички граждани при почистване от снега на личните си автомобили да не изхвърлят снега върху вече почистените улични и пътни платна.

Според разпоредбите на Наредба за опазване не околната среда всички собственици, наематели и ползватели на жилищни, търговски, офис и гаражи са длъжни да почистят прилежащите площи. Гражданите са длъжни и да наблюдават стрехите на сградите и при образуване на опасни ледени висулки да предприемат необходимите мерки или да сигнализират за оказване на помощ при премахването им.

Всички сигнали, подавани от граждани в общината се обработват и се предприемат необходимите мерки. Оперативна група от експерти в общинска администрацията от 07,00 ч. тази сутрин координират дейностите по почистване с фирмите, извършващи тези дейности , с кметовете и кметските наместници в населените места и извършват дейности, съгласно подадените от гражданите сигнали за необходимост от почистване.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)