Великотърновци вече могат да плащат местните данъци и такса смет

Мисия

04-01-2017, 16:57

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Размерите на ставките остават без промяна и през настоящата година

Жителите на Велико Търново и населените места от общината вече могат да заплащат местните данъци и таксата за битови отпадъци за2017 г. Съгласно изготвената тригодишна бюджетна прогноза размерите на ставките остават без промяна и през настоящата година. Съобщения за задълженията ще бъдат изпратени в законоустановениq срок, който е до началото на март.

Вноските за местните данъци и таксата за битови отпадъци /ТБО/ могат да бъдат платени на две части - до 30 юни и до 31 октомври. При внасяне до 30 април на целия размер на данъците върху сградите и върху превозните средства има отстъпка от 5%, а за ТБО облекчението е 10%.

Без промяна остават местата, където жителите на Велико Търново и населените места могат да заплатят местните си данъци и такси: централен офис на Общинска данъчна служба, който се намира на ул. „Христо Караминков №19; изнесен център в Мол Велико Търново – ул. „Оборище №18; изнесен офис в кв. „Чолаковци” – СОУ „Владимир Комаров”, ул. „Бяла Бона №9. Плащания се приемат също на касите на „Изипей” и Банка ДСК, чрез пощенски запис и по банков път. Информация за банковите сметки може да бъде намерена на сайта на Община Велико Търново.

 

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)