ФК ”Изгрев 93” – Царевец с две отличия за най-добри млади футболисти и треньори

Спорт

05-01-2017, 10:00

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Призовете са за отборите от Централна и Северозападна България

Организатор на проявата бе Зоналният съвет на Българския футболен съюз с председател Бончо Генчев, а церемонията по награждаването на най-добрите млади футболисти и техните треньори в Централна и Северозападна България, се проведе под егидата на община Велико Търново. Заместник-кметът проф. Георги Камарашев пожела на младите футболисти да не спират да спортуват, за да има здрави бъдещи поколения в България.

Наградите в различните възрастови групи, бяха разпределени в три категории – най-добър вратар, най-добре представил се футболист и най-добър нападател. Бяха наградени и най-добрите треньори. При юноши старша възраст ФК ”Изгрев 93” – Царевец получи две индивидуални награди, които са успех за клуба и радост за община Свищов. За уникалното представяне на отбора, който от седем мача има седем победи, треньорът Ангел Ангелов беше удостоен с плакет за най-добър треньор за сезон Есен 2016. Благодарение на екипната игра на целия отбор, ФК ”Изгрев 93” получи още една индивидуална награда, която бе връчена на вратаря Виктор Владимиров, за най-малко допуснати голове.

В разговор с треньора Ангел Ангелов разбрахме, че в четири от седемте срещи ръководеният от него отбор е бил на чужд терен, а най-голямо предизвикателство е била срещата с ФК „Бдин“ - Видин, които не са имали загубена точка до срещата си с ФК ”Изгрев 93” – Царевец. Треньорът сподели, че зад успехите на отбора стои стабилната подкрепа на председателя на местната кооперация Ганчо Ламбев, който изцяло спонсорира отбора и се грижи за добрите условия, при които спортуват футболистите, съобразени с техните нужди. Треньорът изрази своята благодарност и към президента на клуба Тончо Маринов, както и към всичките 80 деца, които посещават школата и тренират всеотдайно. С основното ядро на юноши старша възраст Ангел Ангелов работи от 4 години и зад успехите, които постигат стои много труд, добра организация и лична мотивация от страна на футболистите. Бившият полицай започва като треньор във ФК„Изгрев – 93“ през 2011 година, а 5 години по-късно клубът може да се представи с футболисти във всички възрастови групи. Припомняме, че през 2016 година най-малките футболисти на „Изгрев – 93“ печелят Купата на Кмета на Община Свищов във Футбол 7, а юношите 17-18 годишна възраст показаха завидна игра и бяха изненадата на миналогодишния турнир по футбол за купа Несебър. Тогава възпитаниците на треньора Ангел Ангелов стигнаха до финал и грабнаха купата на турнира оставяйки след себе си отбори като  ОФК „Миньор“ - Перник и ФК „Марек“ - Дупница. 2016 година беше успешна за младите футболисти и една добра основа за бъдещото им развитие.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)