Четири регионални проекта номинирани в конкурса „Посланици на здравето”

Велико Търново Лайф

06-01-2017, 09:00

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Надпреварата се организира от Министерството на здравеопазването

Четири проекта от област Велико Търново са номинирани   в ученическия конкурс „Посланици на здравето”, организиран от Министерство на здравеопазването за учебната 2016/2017 година, информира Йорданка Илиева от Регионалната здравна инспекция. Тя уточни, че във възрастова група първи – четвърти клас това са проектите „Назад към природата“ на ОУ „Св. Патриарх Евтимий“ във Велико Търново и „Храним се здравословно, спортуваме редовно!“ на Средно училище   „Георги Измирлиев в Горна   Оряховица. 
В следващата възрастова група, обхващаща пети - осми клас, номинираните проекти са   „ В надпревара с Живота” отново на ОУ „Св. Патриарх Евтимий” в старата столица   и „Суперсила за нашия живот - хранене, здраве и спорт”   на ОУ „Иван Вазов” в Горна   Оряховица.         
Националният ученически конкурс „Посланици на здравето” се провежда за втора поредна година. Той е в подкрепа на здравословния начин на живот на младите хора и превенцията на поведенческите рискови фактори за здравето, свързани със здравословното хранене, физическата активност, злоупотребата с алкохол и тютюнопушенето, коментира психологът Йорданка Илиева. 
  

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)