Обновяват с 1,4 млн. лева ПГ по електроника във Велико Търново

Мисия

06-01-2017, 09:21

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Ремонтират и санират сградата и модернизират материалната база

Мащабен ремонт на стойност 1,4 млн. лева стартира в Професионалната гимназия по електроника във Велико Търново. Средствата са спечелени с проект, а финансирането се осъществява от Оперативна програма „Региони в растеж”, съобщи за Общинско радио директорът на учебното заведение Нели Николова. Сградата ще бъде санирана, ще се подменят дограмата, ВиК, електрическата и вентилационната инсталации, осветлението. Отоплителната инсталация ще се свърже с газопроводната мрежа. Ще се извърши ремонт на физкултурния салон, спортните игрища и прилежащата към тях тротоарна площ. Ще се изградят допълнителни съоръжения за хора с увреждания. Подовите настилки във всички класни стаи, работилници и лаборатории ще се сменят с нови, каза Николова. По думите й цялата материална база в училището ще бъде обновена. Дейностите ще започнат след края на учебната година и трябва да приключат до 2019 г. 
240 ученици в дневна форма и 64 – в самостоятелна, се обучават в гимназията. Те получават професионални умения и знания по специалностите компютърна техника и технологии, електрообзавеждане на автомобилна техника и микропроцесорна техника. 
„Такъв ремонт не се е случвал от създаването на училището и за мен  е голяма чест и гордост, че успяхме да реализираме проекта. Това е изключително постижение за нас. Радваме се, че реализирахме идеята си, защото учебното заведение е и проходима зона, която се използва от много хора от кв. „Бузлуджа” към кв. „Колю Фичето”,  където има много детски градини и ясли”, коментира Николова. Училищният директор подчерта, че в подготовката на проекта са участвали проектанти, архитектурно бюро, а мониторингът за допускането е бил изключително строг от страна на Министерството на образованието и науката и Министерството на регионалното развитие и благоустройството. 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов