27-годишният Християн Иванов извади кръста от р. Янтра край Първомайци

Мисия

06-01-2017, 13:07

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Локомотивният машинист скача за втора година в ледените води

27-годишният Християн Иванов извади Светия кръст от Янтра. Заедно с него в ледените води на реката край Първомайци скочиха още единадесет младежи. Въпреки студа, снеговалежа и ниските температури, да споделят празничното настроение със смелчаците бяха дошли много хора от Първомайци и Горна Оряховица.

Християн Иванов скача втора година за кръста и сега късметът му се усмихна. Младежът е от Горна Оряховица и е локомотивен машинист. Той си пожела здраве за него и за всички близки и приятели.

Християн Иванов получи парични награди от кмета на Община Горна Оряховица инж. Добромир Добрев, и от кмета на Първомайци Ясен Янков.

И тази година Богоявленския ритуал до моста на Първомайци събра много хора. И ако се вярва на народните поверия, че годината ще е добра, щом водата е замръзнала, то 2017 г. ще бъде доста благодатна, тъй като на повърхността на реката имаше няколко сантиметров лед.

Светият кръст бе хвърлен във водите на Янтра от отец Анатолий. Доброто настроение поддържаха музикантите от ФА „Сидер войвода” при НЧ „Напредък-1869”.

Над 1 700 са имениците в Община Горна Оряховица, които ще празнуват днес. Празнични наздравици, заедно със своите близки и приятели ще вдигнат всички с имената Йордан, Йорданка, Йордана, Данчо, Богдан, Богдана, Божана, Бояна, Боян и всички, които празнуват на Богоявление.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)