Всички пътища към Свищов са затворени заради снегонавявания

Мисия

08-01-2017, 09:49

Снимка:

архив, Velikotarnovoutre

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

До 100 см. достига на места снежната покривка в Еленско

Община Свищов в неделя сутринта се оказа в снежен капан. Всички пътища към общината бяха затворени заради снегонавявания през нощта. Това съобщи областният управител на Велико Търново проф. Пенчо Пенчев. С роторни снегорини екипите по зимното поддържане се опитват да пробият снежната блокада и да отворят отсечките Совата- Свищов, Алеково- Александрово- Горна Студена и Павел- Совата. Почти всяка година през зимата силният вятър образува огромни преспи и блокира крайдунавския град.

Тировете, които от събота се пропускат през Хаинбоаз, се проверяват дали са оборудвани с вериги. Това се случва на пункта на "Пътна полиция" след град Килифарево. Дълга колона от камиони изчаква в момента в района, ТИР- паркингът също е пълен с товарни возила. Основно преминаващите камиони са румънски и турски.

Шофьори на тирове обаче масово оборудват возилата с вериги преди проверката, а малко след пункта ги махат, за да се движат по-бързо и да икономисват гориво.

В Златарица и селищата от общината продължава трети ден интензивното почистване на пътищата. Кметът Пенчо Чанев също участва в него, тъй като екипите не смогват. Градоначалникът управлява трактор с гребло и изрива снега от улиците.

В Балкана снежната покривка на места надхвърля един метър. "Към момента няма селища без ток и вода в областта, няма и данни за закъсали автомобили или бедстващи хора", информираха от пожарната във Велико Търново.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)