Осъдиха двама, шофирали с над 2 промила алкохол в кръвта

Крими

12-01-2017, 11:50

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Единият предизвикал катастрофа със служебен автомобил

Мъж, шофирал след употреба на алкохол е осъден на лишаване от свобода за срок от една година и  два месеца, което е отложено с тригодишен изпитателен срок. На подсъдимият е определена и пробационна мярка - задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от една година и подписване пред пробационен служител в изпитателния тригодишен срок на условното осъждане. Освен това на нарушителят е наложено и наказание 500 глоба в полза на държавата и е  лишен от право да управлява МПС за срок от една година.

Споразумението, постигнато с Районна прокуратура – Севлиево, е одобрено от съда, като Гроздан Г. се призна за виновен в това, че при форма на вина пряк умисъл на 30.12.2016 г. около 07,10 ч. в гр. Севлиево  управлявал моторно превозно средство – лек автомобил ”Опел” с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда – 2,40 на хиляда. Споразумението има последици на влязла в сила присъда.

Мъж, шофирал с 2,28 на хиляда алкохол в кръвта, е осъден по незабавно производство на Районна прокуратура – Левски, като му е наложено наказание три месеца лишаване от свобода , което е отложено с три години изпитателен срок.

Станислав С. /48/ e признат за виновен за това, че на  06.01.2017г. около 05.30 часа в гр.Левски, управлявал лек автомобил “Дачия Лоджи“, с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 на хиляда, а именно 2,28 на хиляда.

Обвиняемият бил  шофьор към фирма и  управлявал служебен лек автомобил  „Дачия Лоджи“, като пътувал от гр.Летница за гр.Левски, въпреки, че бил употребил известно количество алкохол. При излизане на изхода на гр.Левски в посока с.Асеновци,  около 05.30 часа между „Дачия”-та и друг лек автомобил  настъпило пътно-транспортно произшествие. Пристигналите на произшествието полицейски служители, установили, че единият шофьор е употребил алкохол.

През изминалата година Районна прокуратура – Левски е приключила разследване и е предала на съд 50 шофьори, нарушили правилата за движение на пътищата. При 35 от случаите прокуратурата е работила по незабавни и бързи производство, като нарушителите са осъдени в кратък срок.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)