Президентът Плевнелиев и британският консул наградиха свищовски ученици, преминали ниво в престижна програма

Мисия

12-01-2017, 14:12

Снимка:

личен архив

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

21 младежи с отличия от Наградата на херцога на Единбург

Ученици от СОУ "Димитър Благоев" - Свищов успешно са приключили ниво за Наградата на херцога на Единбург, информираха от учебното заведение. Международната награда на херцога на Единбург (The Duke of Edinburgh’s International Award) е програма за личностно развитие на млади хора, съчетаваща практически опит и развиването на умения, целящо младежите да израстват като отговорни граждани на света.

Лично президентът на Република България Росен Плевнелиев и консулът на Великобритания Ема Хопкинс са връчили значките на медалистите, по време на специална церемония в столицата. Общо 21 ученици от СУ "Димитър Благоев" - Свищов са получили от президента Плевнелиев и г-жа Хопкинс бронзови значки и сертификати.

Церемонията по връчването на отличията за успешно приключено ниво в програмата се е провело на 10.01.2017 г. в Централния военен клуб в София. Любомира Велчева, изпълнителен директор на Международната награда на херцога на Единбург за България, е открила церемонията. В приветствието си тя е акцентирала върху това колко важно за младежите е личностното развитие и амбициите да постигат поставените си цели.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)