Наталия Цекова представя двуезичния спектакъл „Цигански колела”

Животът

13-01-2017, 08:00

Снимка:

Архив на I am studio

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Автор на пиесата е носителката на редица престижни награди за драматургия Здрава Каменова

"Цигански колела“ - двуезичен театрален спектакъл на ромска тематика,  написан специално за младата актриса Наталия Цекова, ще видят великотърновци на 14 януари в клуб ТАМ. Наталия е първата у нас актриса от ромски произход, завършила НАТФИЗ. Автор на пиесата е носителката на редица престижни български и международни награди за драматургия Здрава Каменова, а с режисьор е Калин Ангелов. Неотлъчно до актрисата през цялото време е акордеонистът Кирил Петров, студент последна година в Националната музикална акaдемия. 
Духът на един отдавна заровен в България индийски слон, извънземни роми, които танцуват върху падащи звезди, момче, което вярва, че е куче, мъж, който иска да е мис Свят...
Готова ли е една влюбена жена да изтрие всички спомени заради своя бял гаджо?
Представлението се базира на автентични автобиографични истории на роми от софийския регион и фрагменти от техни легенди. Целта е да се представят през призмата на собствената им история, култура и традиции спънките, пред които ги изправя така нареченият процес на интеграция.

Спектакълът пътува с подкрепата на Фондация “Америка за България” чрез Програмата “ИЗКУСТВО В ДВИЖЕНИЕ”, администрирана от Фондация “Арт Офис”.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов