В Свищов започнаха Алековите дни

Мисия

13-01-2017, 17:04

Снимка:

Община Свищов

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Факелно шествие и благотворителен спектакъл в „Алекови дни 2017“

Откриха изложба, посветена на 70-годишнината на вестник „Стършел“

В Изложбената зала на Къща-музей „Алеко Константинов“ беше открита изложбата „Що е Стършел свършил“ за 70 години. За този период хумористичният вестник "Стършел" се издава без прекъсване и по повод тази годишнина в изложбата ще бъдат представени постове от различни издания, с интересни истории и забавни карикатури, проследяващи живота на вестника и на българина. Тази изложба е включена не случайно като част от „Алековите дни“ защото съвместно със вестника, години наред Община Свищов организира конкурса за къс хумористичен разказ „Алеко“. Експозицията беше представена от Румен Белчев.

Също в изложбената зала на музея беше представена и книгата „От Алеко до Алек“ с хумористични разкази от български писатели – съставител е Михаил Вешим.

Тази книга е доказателство, че писания хумор остава във времето. А времето от Алеко Константинов до Алек Попов е един век и този период проследява как хумористичния разказ се променя. Но колкото и да се променя хуморът винаги казва истината за живота и човека. В книгата има разкази от Алеко Константинов, Елин Пелин, Чудомир, Христо Смирненски, Йордан Радичков, Михаил Вешим, Алек Попов и други видни имена в българската литература.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)