Община Свищов набира членове за Доброволния отряд

Мисия

14-01-2017, 07:45

Снимка:

архив

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Местната власт в Свищов обявява прием на доброволци за Доброволното формирование към Общината, с цел разширяване на състава и дейността му. Във връзка със създадения  и първи за страната кризисен център в с. Овча могила се търсят кандидати за доброволци от селото и близките на него населени места.

Доброволец може да е всяко дееспособно, навършило 18 години физическо лице, което е клинично здраво, не страда от психично заболяване и не е осъждано за умишлено престъпление от общ характер.

Кандидатите трябва да подадат заявление до кмета на общината за членство в доброволното формирование. Към заявлението се прилагат следните документи: формуляр за кандидатстване по образец; медицинско удостоверение, доказващо, че лицето е клинично здраво; справка от психо диспансер, че лицето не се води на отчет; свидетелство за съдимост; копие  от  документ  за  придобито  образование, специалност или правоспособност; писмено съгласие на работодателя/ите за заетите по трудово или служебно правоотношение; декларация за съгласие за обработка на лични данни.

Кандидатите за доброволци могат да прилагат и копие от документ за правоспособност за извършване на дейности със специализирана техника и/или оборудване и копие от свидетелство за управление на моторно превозно средство за съответната категория, ако имат такива.

Подборът на кандидатите за доброволци се извършва от комисия, която се определя със заповед на кмета на общината, съгласувана с началника на районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението" Свищов (РСПБЗН) при РДПБЗН В. Търново. След приема доброволците ще преминат първоначално обучение в три модула.

Кандидатите за доброволци следва да подадат необходимите документи до 15.02.2017г. в деловодството на Община Свищов /партер/. Заявления и формуляри могат да се получат в Информационния център на общината или при всеки кмет на населено място.

Доброволното формирование към Община Свищов е създадено с решение №540 от заседание на Общински съвет Свищов проведено на 25.04.2013г. Съгласно решение на МС числеността на отряда се определя в зависимост от броя на населението на общината, като за община Свищов са 35 човека. След проведената процедура по набиране на кандидати и тяхното обучение формированието е вписано под №ВТ-47-01 в регистъра, воден от ГДПБЗН-МВР София.

Към днешна дата доброволният отряд наброява 15 члена, като всички са получили персонален идентификационен номер /ПИН/ и специална карта.

През 2016г. целият състав на ДФ е окомплектован с лични защитни средства - защитно облекло /куртка и панталон/ за пожарогасителни или спасителни действия, пожарникарски обувки, пожарникарски колан, защитна каска и предпазни ръкавици. Допълнително са закупени – дъждобрани, ботуши с вата, рибарски костюми, челни лампи за каски, 5 бр. носими радиостанции „KENWOOD“   и друго оборудване.

Община Свищов откри първия за страната Кризисен център в с. Овча могила за действие при пожар, бедствия и катастрофи. За целта са изградени нови гаражи и офис помещения за нормално функциониране на центъра. На центъра са предоставени пожарен автомобил Шкода Лиаз и една от двете закупени линейки от Община Свищов. Специализираните автомобили са втора употреба, но са преминали пълно техническо обслужване, а линейките са напълно преоборудвани с нови съвременни съоръжения. От 01.09.2016г. в центъра са назначени двама водачи на специализирана техника /бивши пожарникари/ и четири медицински сестри.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)