Заваляха присъди срещу пияни шофьори

Крими

14-01-2017, 11:12

Снимка:

архив, Velikotarnovoutre

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Рекордьорът бил хванат на Бъдни вечер

Четири присъди срещу пияни шофьори и една срещу водач без книжка, хванати неотдавна в Търновско, са постановени само през първите няколко работни дни на 2017-та година. Това показа справка в отчетите на Районен съд – Велико Търново. И петте присъди незабавно са влезли в сила, тъй като са издадени по съкратената процедура, след като подсъдимите са се признали за виновни, постигайки споразумение за по-ниско от минимално предвиденото наказание. Бумът на подобни дела е логично следствие от многобройните случаи на пияни, дрогирани и без книжки.

Първият осъден за годината пиян „юнак“ е бил спипан да шофира солидно почерпен точно на Бъдни вечер миналата година. Дрегерът отчел, че безработният мъж е седнал зад волана с 2.28 промила. Осъден е на 5 януари - на четири месеца условно с тригодишен изпитателен срок, глоба от 180 лева и отнемане на книжката за срок от шест месеца.

Също на Бъдни вечер, в Шемшево е заловен „рекордьорът“ – с цели 2.72 промила. Той вече е с условна присъда, отнета книжка и парична глоба.

На 9 януари е бил осъден криминално проявен болярин, хванат на Коледа – 25 декември м.г. Автомобилът му „Сеат“ бил спрян за проверка на ул. „Краков“ във В. Търново. Алкохолният тест на водача показал 2,29 промила алкохол в кръвта. Осъден е на 4 месеца затвор условно, 150 лева глоба и 7 месеца без книжка.

Скоропостижно с присъда се сдоби и пиян водач, хванат на 5 януари тази година. Той карал товарен автомобил по великотърновската улица „Асти", на кръстовище с ул. „Серес". Дрегерът отчел 2.21 промила. Присъдата срещу него също е условна, с парична глоба и отнемане на свидетелството за правоуправление. Постановена е и е влязла в сила в четвъртък.

На пробация е осъден шофьор, който в последните дни на миналата година е бил хванат да шофира, въпреки че свидетелството му за правоуправление е отнето и срокът на наказанието не е изтекъл. Наложените пробационни мерки са задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от две години с периодичност два пъти седмично, както и задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от две години и глоба в размер на 100 лв.

Всички осъдени трябва да плащат и съдебните разноски по делата. 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)