Осъдиха американец, катастрофирал пиян и с фалшива книжка от Флорида

Крими

14-01-2017, 12:20

Снимка:

wikipedia

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Присъда на Районния съд в старата столица срещу американски гражданин е влязла в сила преди дни. Пенсионираният американец Роналд Б. получи три месеца затвор условно, с три години изпитателен срок, като трябва да заплати и близо 350 лева съдебни разноски.   

Осъден е, задето пробутал на българските власти фалшиво свидетелство за управление на МПС, което уж било издадено от щата Флорида. Документът бил съставен на английски език, в него било посочено, че е издаден в САЩ, наподобявал екземпляр на свидетелствата във Флорида от 80-те години на 20-ти век, но не носел никакви защитни елементи на оригинален документ. Според направена експертиза шофьорската книжка е отпечатана на мастилено-струен цветен принтер върху обикновена хартия, а ламиниращото покритие било изрязано на ръка.

До тази експертиза обаче се стигнало, след като доста по-рано шофьорското свидетелство на американеца било отнето, понеже катастрофирал пиян. Произшествието станало на 16.05.2014г., когато мъжът се блъснал с джипа си „Чероки“. Пристигналите на място служители на КАТ установили, че водачът седнал зад волана с 1.59 промила. Месец по-късно той се сдобил с присъда и глоба, а книжката му била отнета.

Човекът обаче решил, че все пак е надхитрил властите и решил да си върне фалшивия документ, за да продължи да кара с него.

Когато изтекло наложеното му след катастрофата наказание, на 27 юли 2015г., американецът се явил в сектор „Пътна полиция" при ОД на МВР - Велико Търново, за да си поиска свидетелството. Служителка се усъмнила в автентичността, била направена допълнителна проверка и американският пенсионер за втори път се озовал на подсъдимата скамейка.

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов