Продължават поетичните дуети на Литературния клуб към ВТУ

Велико Търново Лайф

15-01-2017, 11:02

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Творбите си пред публика ще представят Нели Кирилова и Александър Христов

Продължават поетичните дуети на членовете на Литературно-дискусионен клуб „Емилиян Станев” към ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”. След „(Е)липси и многоъгълници” през декември, когато, по покана на писателя и режисьор Радослав Гизгинджиев, свои стихотворения на сцената на клуб „ Melon ” четоха Александра Евтимова и Константин Небешков, предстои и второто литературно четене – „Игра на силуети”. На 18 януари (сряда), от 20:00ч. творбите си пред публика ще представят Нели Кирилова и Александър Христов. 
Нели е втора година докторант по „Българска литература след Освобождението” във ВТУ. Автор е на критически текстове, публикувани в „Литературен вестник”. Признава, че не пише поезия отскоро, но просто не е имала смелостта да я прочете пред публика. След редакции, с помощта на проф. Николай Димитров, който е ръководител на Литературния клуб, стихотворенията на Нели виждат бял свят. Някои от тях са публикувани в „Балкански калейдоскоп” и списание „Кръстопът”. 
Александър учи магистратура „Литература и Култура” , а негови стихотворения са публикувани в „Литературен вестник”, „ LiterNet”, „Кръстопът” и „ Manu Propria”. 

  

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов