Куп звезди на търновска сцена със „Смъртта на котката” - velikotarnovo.utre.bg

Куп звезди на търновска сцена със „Смъртта на котката”

15 януари 2017, 14:55 | Мария Христова
  • Снимка:
    ДТ "Сава Огнянов"

Черната комедия от Мартин Макдона поставя Асен Блатечки

Утре от 19.00 часа в читалище „Надежда“ гр. Велико Търново, драматичен театър „Сава Огнянов“ гр. Русе представя постановката на Асен Блатечки „Смъртта на котката“ - черна комедия от Мартин Макдона.
Куп звезди ще излязат на търновска сцена – Бойко Кръстанов, Явор Бахаров, Роберт Янакиев, Йосиф Шамли, Александър Сано, Пламен Манасиев, Дайана Михайлова и Ивайло Спасимиров.

Пиесата „Смъртта на котката“ на ирландския драматург Мартин Макдона ни хвърля право в сърцето на черната комедия, където тъгата и усмивката живеят заедно.
Спектакълът успешно на моменти достига територията на блестящ комедиен фарс, като успява да представи сериозността на драматургията и едновременно с това да забавлява и провокира зрителите. Сюжетът на пиесата е изтъкан от неочаквани развръзки, динамични конфликти, ярки взаимоотношения и тънък хумор. Злополука, която довежда до смъртта на котка, разплита цяло кълбо от истории и страсти, наситени с много екшън, хорор, кръв, престъпления, но и любов, доброта и искреност между героите. Театралното представление, макар и с добре прецизирана пестеливост на декора, изгражда доста плътна картина от възприятия и зрелищност на преживяванията, които държат прикован зрителя през цялото време. Спектакълът, който трае 90 минути, се гледа на един дъх, а екстремността на сюжетната линия неволно предизвикват асоциация с филмите на Тарантино.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета