Четирима пияни и двама надрусани зад волана през уикенда

Крими

16-01-2017, 11:17

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Двама от употребилите алкохол били и без книжки

Четирима водачи, употребили алкохол, двама от тях и неправоспособни са установени във В. Търново, с. Първомайци и в Свищов през почивните дни. При проверките полицията се натъкнала и на двама, шофиращи след употреба на наркотични вещества.

В петък в 23,50 ч., на ул. «Оборище» в областния град е извършена проверка на лек автомобил "Фолксваген Голф", управляван от неправоспособния М. И. (23 г.) от Килифарево. При проверка на водача за употреба на алкохол, апаратът е отчел 1,70 промила. Водачът е дал кръвна проба.

В събота в 04,00 часа при провеждане на специализирана полицейска операция в с. Първомайци е извършена проверка на лек автомобил «Фолксваген Голф", управляван от неправоспособния А. А. (40 г.) от с. Стамболово. При проверка на водача за употреба на алкохол, апаратът е отчел 1,57 промила. А. А. е отказал кръвна проба. Задържан е за срок до 24 часа по ЗМВР.

Същата нощ в 03,45 часа в Свищов е извършена проверка на лек автомобил "Пежо", управляван от 21-годишния С. И. от Шумен. При проверка на водача за употреба на алкохол, апаратът е отчел  1,28 промила. Той е отказал кръвна проба.

В петък в 17,20 ч. на ул. «Стоян Михайловски» в областния град е извършена проверка на лек автомобил "Хонда Сивик", управляван от 19-годишния А. Т. от същия град. При проверка на водача за употреба на наркотични вещества, апаратът е дал положителна реакция на марихуана.  А. Т. е дал кръвна проба за химическо изследване. Задържан е за срок до 24 часа.

В събота в 22,15 часа на ул."Беляковско шосе" служители на РУ – В. Търново спрели за проверка лек автомобил "Шкода Фабия", управляван от 60-годишния Г. Б. от В. Търново, известен на полицията и осъждан. При проверка на водача за употреба на алкохол, апаратът е отчел 2.34 промила. Г. Б. е дал кръвна проба. Задържан е за срок до 24 часа. Срещу него е започнато бързо производство.

В събота в 20,30 часа служители на Пътна полиция са извършили проверка на лек автомобил "Хонда Сивик", управляван от  Н. А. (19 г.) от с. Димча. При проверка на водача за употреба на наркотични вещества, апаратът е отчел положителна проба на марихуана. Той е дал кръвна проба.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов