Улиците във Велико Търново са проходими при непрекъснат снеговалеж

Животът

16-01-2017, 17:21

Снимка:

Община В. Търново

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Водачите да се съобразяват със зимните условия

Улиците във Велико Търново са проходими при условията на продължаващ вече няколко часа снеговалеж. Между 5 и7 сантиметрае образувалата се нова снежна покривка. Чрез специализирана техника пътната мрежа е обработвана с инертни материали и смеси против образуването на ледени блокове. Градският транспорт се движи нормално. Очакванията са валежите от сняг да продължат и през следващите три дни.

Служители на ОП „Зелени системи” ще почистят тротоарите и пешеходните пространства около автобусните спирки, входовете и подстъпите към училищата, детските градини, центровете за социални услуги.

Собствениците, наемателите и ползвателите на недвижими имоти са длъжни да премахнат снега и ледените образувания от прилежащите пешеходни пространства. За необходимостта от почистване са издадени предписания на притежатели на търговски обекти по главните улици. Изпълнението на необходимите действия ще бъде проверено в утрешния ден.

Шосетата към населените места в общината също са проходими при зимни условия. Няма селища без ток и вода. Сигнали гражданите могат да подават до оперативния щаб в Община Велико Търново. Обажданията се приемат на телефон 062/619102.

 

 

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)