50 000 лв. са нужни за ремонт на осветлението в проблемните части на Велико Търново

Мисия

17-01-2017, 10:35

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

През 2016 г. са направени 556 кв. метра маркировка пред детски и учебни заведения

Частично е възстановено уличното осветление на пешеходната пътека от кв. „Бузлуджа” до кв. „Чолаковци” през миналата година. Монтиран е допълнителен стълб с осветително тяло, като предстои в началото на 2017-а подмяна на начупените осветителни тела с нови. Това се посочва в отчета на общинската администрация относно извършените дейности по обезопасяване на опасни участъци на територията на Велико Търново. По инвестиционен проект предстои изграждане на енергоспестяващо осветление и видеонаблюдение на пешеходната алея между двата търновски жилищни комплекси. Предвижда се монтаж на 32 специални осветителни тела   от парков тип и на видеонаблюдение   на публичните места от градската среда. През 2016-а са завършени строително-монтажните работи по доизграждане на   осветлението на ул. „Народни будители” в участъка от ул. „Стоян Коледаров” до ул. „Димитър Благоев”. Изградено е осветлението по ул. „Крайбрежна” в участъка от бент-баража на р. Янтра до паркинга на дружество „Организация на движението, паркинги и гаражи”.
През 2016 г. са направени 556 кв. метра хоризонтална напречна маркировка пред детски и учебни заведения, както и по основната улична мрежа на Велико Търново. Камери за видеонаблюдение са монтирани на ул. „България” на кръстовището с ул. „Елин Пелин” и „Тодор Балина”, на входа на депото за строителни отпадъци и земни маси – Леденик. С видеонаблюдение са спортните площадки в кв. „Картала”, на ул. „Проф. Илия Янулов”, както и площадката за деца с увреждания в парк „Марно поле”.
Близо 50 000 лева са необходими за ремонт и изграждане на уличното осветление в проблемните части на града, се посочва още в отчета. Като рискови се определят райони по улиците „Дълга лъка” и „Крайбрежна”, в Южната промишлена зона, Старата болница, при бившия завод „Мавриков”.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов