КСР „Янтра” спечели първия кръг от републиканското по риболов на лед

Спорт

17-01-2017, 12:31

Снимка:

Нова телевизия

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

8 отбора и 32 състезатели взеха участие в надпреварата на язовир „Широка поляна”

Горнооряховският клуб по спортен риболов „Янтра” спечели първия кръг от Републиканското първенство по риболов на лед, съобщава сайтът регнюз. Златната четворка на КСР „Янтра” – Никола Стефанов (капитан), Виктор Рангелов, Станислав Кузов и Спасимир Донев, стигнаха до купата, след като пребориха миналогодишните шампиони от клуб „Майсторски риболов” и ги изпревариха с 5 наказателни точки. Трети останаха риболовците от „Колмик”.
В индивидуалното класиране Станислав Кузов е шести с 5 наказателни точки и 3,820 кг. улов, Виктор Рангелов е осми с 6 наказателни точки 3,660 кг., Спасимир Донев е 11-ти с 7 наказателни точки 2,151 кг., Никола Стефанов е 12-ти с 8 наказателни точки 3,154 кг. риба.
8 отбора и 32 състезатели взеха участие в първия кръг от първенството, което се проведе на язовир „Широка поляна” в Родопите. Състезателите имаха късмет с добри условия – над 30 сантиметра лед в местността „Кавал тепе”. Участниците бяха разделени в четири сектора на водоема. Риболовната надпревара започна в петък (13 януари) със свободни тренировки. В събота и неделя бяха двата кръга на самото състезание. Освен за държавното първенство, кръгът в Родопите е важен за определяне на националния отбор, който ще представя България на Световното първенство в столицата на Латвия Рига от 21 до 27 февруари.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)