Назначават 14 охранители в търновската полиция

Мисия

17-01-2017, 13:39

Снимка:

канал 3

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Министър Бъчварова оцени високо дейността на Областната дирекция на МВР

Работно съвещание с ръководството на Областната дирекция на МВР в старата столица проведе министърът на вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова. По време на срещата бе обсъдена специализираната полицейска акция във връзка с борбата с битовата престъпност. Бъчварова анализира и оцени високо дейността на местната полиция. По нейни думи всички предприети мерки покриват изискванията, които министерството е задало, а резултатите са очевидни.
Лошото време е отложило масирания старт на специализираната операция срещу битовата престъпност. Предвид назначаването на служебното правителство Бъчварова обясни, че акцията вече е осигурена финансово - 5 млн. лева са предвидени за гориво за патрулките, като до два месеца ще бъдат предоставени и нови автомобили. Във всяка една от общините автопаркът на пътна полиция се увеличава с девет нови возила, каза още Бъчварова, във Велико Търново те ще бъдат три. В спешен порядък са осигурени допълнителни милион и седемстотин хиляди за ремонти. Обезпечено е и назначаването на така наречените сътрудници по охрана във всяка една от дирекциите. 14 служители  ще бъдат назначени в Областната дирекция в старата столица, информира началникът и старши комисар Димитър Машов. Сега изпълняващите тези длъжности униформени ще имат възможност да изпълняват своите полицейски задължения на улицата и в малките населени места, допълни той. Седем от служителите са отзовани от границата, а останалите сътрудници ще бъдат пенсионирани полицаи или военни, които имат нужната подготовка да работят в системата на МВР, уточни Машов. Всички те ще бъдат назначени с конкурс по документи и събеседване.
Министър  Бъчварова увери, че в края на миналата година са приключили процедурите за нови униформи, като до месец и половина те ще бъдат предоставени на служителите.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов