Комедията "Декамерон" с 60-и спектакъл на сцената на МДТ

Велико Търново Лайф

17-01-2017, 13:50

Снимка:

МДТ

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Месецът на смеха започва утре с „Веселата вдовица” на Лехар

60-и спектакъл на комедията "Декамерон" по безсмъртното произведение на Джовани Бокачо ще изиграят на 19 януари артистите от Музикално-драматичен спектакъл "Константин Кисимов" във Велико Търново. Представлението е в камерна зала от 19 часа. Билетите могат да се закупят на касата на театъра на промоционална цена от 5 лева.

През шест истории минават актьорите от МДТ под режисурата на Димитър Шарков. Актуалността на "Декамерон" в днешно време е повод това заглавие да бъде част от репертоара на търновския театър от 2011 г. насам. Постановката е безконечен и пъстър карнавал от образи, лица, наречия, комични ситуации, заглушени от уличната врява. Весела и забавна оргия на живописните човешки нрави, която отвежда във времената на Бокачо.

В постановката участва целият драматичен състав на театъра. В по няколко роли влизат Цанка Цанева, Милен Иванов, Стефка Златкова, Стефка Петрова, Елица Дейкова, Силвия Шекилова, Стефан Методиев, Иван Митев и Дончо Дончев.

"Декамерон" е част от афиша в Месеца на смеха, с който стартира 2017 година музикално-драматичният театър в старата столица. През януари актьорите ще изненадат любимата публика с шест от своите топ комедийни заглавия. Билетите за всички спектакли от поредицата се продават на преференциални цени от 5 лева.

Смешният маратон започва с оперетата "Весела вдовица" на Франц Лехар. Представлението ще бъде на 18 януари от 19 часа в голяма зала на МДТ. Търновският театър не е забравил и своите малки зрители. На 21 януари от 11 часа малчуганите ще могат да се забавляват с „Карлсон и Дребосъчето”. На 25 януари от 18 часа в голяма зала ще се играе мюзикълът „Четиримата близнаци”.

Класическата комедия „Свекърва” по Антон Страшимиров е поредната изненада в месеца на смеха в МДТ. Заглавието ще бъде играно пред публика на 24 януари от 19 часа в малка зала.

Последното представление от поредицата е на 30 януари - мюзикълът „Българи от старо време” по едноименната оперета и повестта на Любен Каравелов. Това е сред най-играните музикални заглавия на МДТ, което бе възстановено през 2011 г. от режисьора Марио Николов. Музиката е на Асен Карастоянов, а либретото - на Коста Райнов. В спектакъла освен солистите, хора, балета и оркестъра на театъра, участва и фолклорен ансамбъл „Искра” с ръководител Борислав Ангелов. Актьорът Виктор Терзийски се превъплащава в любимия на всички образ на Дядо Либен, а Милен Иванов играе Хаджи Генчо. За ролята на Павлин специално е поканен солистът на Варненската опера Пламен Долапчиев. Партиите на красивата Лиляна ще изпълнява Миряна Калушкова.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов