Олимпиецът Тихомир Иванов е Спортист на годината на Община Свищов

Спорт

17-01-2017, 14:59

Снимка:

YouTube

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Крайното класиране бе определено от компетентно жури в 12 - членен състав

Тихомир Иванов – състезател скок височина (Спортен клуб „Свилоза“ Свищов), класирал се на 10-то място на Олимпийските игри в Рио де Жанейро и 5-то място на Европейското първенство в Амстердам, стана Спортист №1 за 2016 година на община Свищов. Крайното класиране бе определено от комисия в състав от 12 члена – бивши спортисти, деятели и журналисти.

На II-ро място бе избран Стефан Петков от Годжу карате клуб „Алеко“, а на III-то място журито определи състезателя по джудо спорт Делян Илиев.

Тази година Община Свищов ще даде награди на млади и перспективни състезатели, които чрез играта си показват потенциал за високи спортни постижения. Първата тройка в тази категория бе определена в следния ред: I място за Гергана Йорданова – джудо спорт; II място за Любомир Иванов – хандбал; III място за Даниел Кръстев – хокей на трева.

Официалната церемония по награждаването ще се състои на 27-ми януари в салона на ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856“ от 18.00 часа, където ще бъдат наградени  и останалите заслужили спортисти в двете десятки на категориите: „Спортист на годината“ и „Млади и перспективни спортисти“.

На 14 и 15 януари, в гр. Сливен се проведе Държавно първенство по борба свободен стил, за юноши. Отлично се представи Преслав Георгиев, който се пребори за сребърен медал, в категория до 120 кг.. Състезателят е възпитаник на Свищовската борческа школа с треньор Камен Пенев, а от тази година вече е състезател на ЦСКА – гр. София.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)