Конкурс „Любимата ми библиотека” търси най-добрите творби в литературата и изобразителното изкуство

Велико Търново Лайф

18-01-2017, 08:00

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Проявата е посветена на 190-годишнината от рождението на Петко Рачев Славейков

Конкурс за детско-юношеско творчество в областите литература и изобразително изкуство „Моят роден град” организират библиотеката и Регионалното управление на образованието във Велико Търново. Темата тази година –  „Любимата ми библиотека”, е посветена на 190-годишнината от рождението на П. Р. Славейков и 95 години от създаването на Великотърновската народна библиотека. В конкурса могат да участват всички деца и юноши на възраст до 18 години от всички учебни заведения на областта, разпределени в четири категории – до 7, от 7 до 10, от 11 до 14 и от 15 до 18-годишна възраст. 
В срок до 7 март всеки участник ще може да представи до две поетични творби, една прозаична творба до 3 страници и до две живописни или графични творби без паспарту и рамка. Материалите за конкурса трябва да съдържат трите имена на автора, адрес и възраст, име и адрес на учебното заведение и телефон и имейл за обратна връзка. Творбите се приемат на адрес: ул. „Симеон Велики”7, за конкурса „Моят роден град”, както и на e-mail: prs@libraryvt.com 
Номинациите ще бъдат обявени на 20 март в Централната сграда на библиотеката, а отличените творби ще се публикуват в сайта на културната институция и ще бъдат включени в празнични изложби.  

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов