Представят първия у нас Център за животни, пострадали от човешко насилие - velikotarnovo.utre.bg

Представят първия у нас Център за животни, пострадали от човешко насилие

18 януари 2017, 09:13 | Мария Христова
  • Снимка:
    velikotarnovo.utre

Организатори са Веге Търново и сдружение „Приятели на четири крака”

Сдружението с нестопанска цел „Приятели на четири крака” ще  запознае великотърновци с първия в България Център за  животни, пострадали от човешко насилие, създаден от тях. Това е темата на четвъртата лекция, организирана от групата Веге  Търново за тази година, която ще се проведе на 21 януари  (събота), от 18:00ч. в бар ТАМ. Гости на събитието са двамата  основоположници на фермата-приют – Вера Трендафилова и   Виктор Каролев, които са посветили последните дванадесет  години от живота си на мисията. 
Центърът за животни, пострадали от човешко насилие, се намира край село Орешак, Варненско. Там се приютяват малтретирани и експлоатирани животни, спасени от участта да бъдат заклани, отървани от камшик и мъкнене на тежести, от побой, пострадали от безхаберно отношение и безразличие. В момента в тяхната "необикновена" ферма съжителстват повече от четиридесет животни, между които коне, магарета, кози, прасе, кучета, котки, агънца и др. — някои дълголетни съквартиранти, други скоро спасени, трети в края на живота си, четвърти скоро появили се на бял свят. Чрез драматичната съдба на всяка една от живинките се възпитава любов към тях, съчувствие и милосърдие. 
"Приятели на четири крака" имат за цел да покажат, че и в България набира ход едно ново хуманно отношение към животните като живи същества с права и достойнство, които заедно с нас участват в хармонията на живота. 
Освен интересната лекция, организаторите от Веге Търново са приготвили за гостите си и безплатна веган храна. 

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета