Може да разсрочите високите декемврийски сметки за ток

Животът

18-01-2017, 12:34

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Средната сметка за последния месец на 2016 г. е 45 лв.

Предвид повишеното потребление през месец декември 2016 г., Енерго про дава възможност на своите клиенти да разсрочат сметките си за електроенергия. Клиентите на компанията, които срещат затруднения да покрият задълженията си в срок, могат да подадат искане за разсрочване в най-удобния за тях клиентски център. Специалистите на дружеството ще разгледат всяко постъпило искане и ще се свържат с клиента, за да му предложат индивидуална схема за разсрочване.

Средната сметка за декември 2016 г. на домакинствата в Североизточна България е 45 лв. и е с 10% по-висока в сравнение със същия период на 2015 г. Причината за увеличението е рязкото застудяване – средната температура по данни на НИМХ през декември 2016 г. е с 4,3 градуса по-ниска в сравнение със същия месец на предходната година.

Значително по-студената зима продължи тенденцията за повишаване на консумацията на електроенергия и в началото на януари. През първите 10 дни на годината Енерго про отчете с 6,5% по-високо потребление в сравнение с миналата година. Пикът на потребление през настоящия зимен сезон беше регистриран на 11 януари, когато консумацията на електроенергия от клиентите на дружеството беше с 61,7% по-високa в сравнение със същата дата на 2016 г.

Ниските температури се отразяват върху размера на сметката в зависимост от индивидуалния стил на потребление на всяко домакинство. Все повече семейства оптимизират разходите си за електричество като подобряват ефективността на своето потребление, ползват енергоспестяващи уреди и изолации.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов