Общини и кметства кандидатстват за финансиране в кампанията „За чиста околна среда”

Животът

20-01-2017, 08:27

Снимка:

уикипедия

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Темата тази година е „Обичам природата - и аз участвам”

Общини и кметства, държавни и общински училища, детски градини, Центрове за подкрепа на личностното развитие, Обединени детски комплекси могат да участват в кампанията „За чиста околна среда” на тема „Обичам природата - и аз участвам”. Тя се обявява за поредна година от Министерство на околната среда и водите и Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда, информират от РИОСВ във Велико Търново. За реализиране на всеки от класираните проекти ще бъдат предоставени средства в размер до 10 000 лева за общини и кметства и до 5 000 лева за учебни заведения, с включен ДДС. 
Крайният срок за подаване на документите в ПУДООС в София е 17 февруари за учебни заведения и 3 март за общини и кметства. Високо ще бъдат оценявани предложенията, които се осъществяват с участие на децата, както и на техните родители, а при общинските проекти свързаните с почистване на замърсени площи и облагородяването им, създаване на зони за отдих, ремонт на стари площадки и други. И за   тях е важно участието на гражданите, чрез полагане на доброволен труд. 
Няма да бъдат класирани проекти на заявители, получили финансиране от Националната кампания „За чиста околна среда“ през 2015 и 2016 година. През тях на територията на РИОСВ – Велико Търново са реализирани общо 64 проекта на обща стойност 480 000 лв, коментира още от РИОСВ във Велико Търново. 
  

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов