Мария Ненчева получи приза „Акушерка на 2016 година” в Старата столица

Мисия

21-01-2017, 14:35

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

1083 бебета проплакаха в областната болница през изминалата година

Мария Христова Ненчева е тазгодишният носител на приза "Акушерка на 2016 година" във Велико Търново. Тя бе наградено по традиция на празника в oтдeлeниeто по акyшepство и гинeкoлoгия пpи МОБАЛ “Д-p Ст. Чepкeзoв" и неонатологичното отделение на областния стационар. 

Мария Христова е с 32 години стаж в професията, като повечето от него е бил в родилното отделение в Елена. Тя е добър пример за всички, сподели началникът на отделението доц.д-р Светлозар Стойков. Той благодари на екипа си, на ръководството на болницата и на дамите от „Зонта“ клуба във Велико Търново за отличната работа, подкрепата и доброто партньорство и подчерта, че през изминалата година ражданията в реновираното отделение във Велико Търново са с 40 процента повече от предходната година. Те достигнаха цифрата 1083. Ражданията с цезарово сечение са били 391, преждевременните раждания 100, а недоносеността 9.23 на сто при 13.38 за 2015 година. Броят на извършените операции в акушеро-гинекологичното отделение във Велико Търново през 2016-та са 1302, при 1026 за предходната година. 94 са ендоскопските.

58 бебета проплакаха от началото на годината в отделението на областната болница „Д-р Стефан Черкезов“ във Велико Търново. Девет от тях са дошли на бял свят вчера, от които и двойка близнаци момиченца.

С празника и постигнатите резултати колегите си поздрави директорът на областната болница д-р Стефан Филев. За поредна година дамите от „Зонта“ орисаха първото бебе на 2017 година. Малкият Теодор получи поздравителен адрес от председателя на клуба във Велико Търново Анелия Вълева, комплект сребърни монети и подаръци. Специален поздрав за всички в празничния ден в родилното отделение поднесоха таланти от танцов клуб „Търновград“ с ръководител Бонка Бонева. 

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)