Кръстиха последното родено бебе в Горна Оряховица на д-р Михаил Милатович

Мисия

21-01-2017, 15:45

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Общинското ръководство уважи празника на МБАЛ „Св. Иван Рилски”

С цветя и подаръци зарадва днес общинското ръководство екипът на родилно отделение на МБАЛ „Св. Иван Рилски” в Горна Оряховица. Специално внимание бе отделено на последното родено бебе в отделението – Михаил. Малчуганът е роден нормално, с тегло 3,6 кг и 52 см. Майката – 27-годишната Веселина Маринова от Павликени бе избрала за своя син името Михаил. „Много харесвам това име, пък и д-р Михаил Милатович ръководеше моето раждане, затова реших и детето ми да се казва така. Така също уважавам имената и на двамата дядовци", сподели младата жена. Тя избира да роди първото си дете в горнооряховската болница, защото е чувала само добри отзиви за родилното отделение. Веселина Маринова получи от заместник-кмета Йорданка Кушева цветя и подарък малкия Михаил. „Да бъде благословен от Бога, да расте здрав и щастлив”, пожела на майката Йорданка Кушева. Млада жена беше изключително развълнувана и благодарна на екипа на горнооряховското АГ отделение и на общинското ръководство за оказания към нея и детето жест.

Празникът за Деня на родилната помощ уважиха още заместник-кметовете Николай Георгиев и Деница Коева и секретарят на Общината Анелия Димитрова. На тържеството присъства и управителят на МБАЛ „Св. Иван Рилски” д-р Иван Иванов и екипът на родилно отделение.

„Днес ни събира празника на хората с хуманни професии и ние сме тук, за да изразим благодарността си към вас, за всичко, което правите и за добрия диалог, който имаме”, каза заместник-кметът Йорданка Кушева. Тя увери всички присъстващи лекари, акушерки, медицински сестри, че болницата ще продължи да бъде приоритет в работата на общинското ръководство. „Бъдете здрави, щастливи и всеотдайни в професията си и продължавайте в този най-хуманен път - човешкият живот”, каза още заместник-кметът.

В празничния ден водосвет за здравето на всички отслужи архиерейският наместник отец Николай.

По стара традиция с хавлиена кърпа и сапун бе дарена старшата акушерка Снежана Белчева. Завеждащият АГ отделението д-р Михаил Милатович, получи поздравителен адрес от името на кмета инж. Добромир Добрев. Голяма торта и погача подари ръководството на Общината на целият екип на отделението.

21 бебенца са проплакали от началото на годината в горнооряховското родилно отделение. През 2016г. в отделението ражданията са общо 372. Има и две двойки близнаци.

Освен жени от Горна Оряховица, отделението предпочитат и родилки от останалите общините в Областта, както и от други населени места на страната. За малчуганите и техните майки се грижи екип от 8 лекари акушер-гинеколози, 1 неонатолог, 14 акушерки, 1 медицинска сестра и 6 санитарки.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)