Проведе се първият за 2017 година Консултативен съвет към кмета на Община Свищов

Мисия

23-01-2017, 12:15

Снимка:

община Свищов

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Обсъдиха проектобюджета и предстоящите проекти в общината

Първият за годината Консултативен съвет се проведе в Гербовата зала на Община Свищов. На заседанието бяха поканени директорът на Дирекция „Финанси“ Стефан Кирчев и зам.-кметът Пламен Петков. Членовете на съвета бяха запознати от главния финансист на Общината с проекта за бюджет на община Свищов за 2017 година. Г-н Кирчев разясни как са разпределени средствата от бюджета за настоящата година и информира, че проектът за бюджета е обсъждан на заседания на всички постоянни комисии към Общински съвет Свищов. Той ще бъде подложен на гласуване на заседанието на Местния парламент на 26 януари.

Зам.-кметът Пламен Петков предостави информация за проектите, които предстои да се реализират през 2017 година. Той припомни и 9-те проекта, които в момента се изпълняват на територията на община Свищов. Подадените проектни предложения са шест на брой, като три от тях са одобрени и предстои подписване на договори, а три са в процес на оценка. Пламен Петков информира членовете на съвета и за проектите, подготвени към настоящия момент, и с които община Свищов ще кандидатства за финансиране  по седем програми.

След изчерпване на дневния ред, членовете на Консултативния съвет отправиха въпроси, поставени им от граждани. Въпросите бяха свързани с пешеходни пътеки в града, с проблемите в болницата, относно ремонт на улици и облагородяване на междублокови пространства. С представителя на РУ на МВР Свищов Веселин Лалов бе разискван въпросът за организацията на движението по пътищата в община Свищов.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)