Девойките на „Бъки” спечелиха Купа България по хандбал

Спорт

23-01-2017, 13:03

Снимка:

Дарик

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Наставникът на шампионките Веселина Златева беше обявена за най-добър треньор

Горнооряховската спортна зала „Никола Петров” беше домакин на финала за Купа България по хандбал за девойки до 19 години. Купата си оспорваха осем отбора – „Шумен 98”, „Хасково”, „Бъки” (Гб), „Етър 64” (ВТ), „Ники спорт” (Сливница), „Панагюрище”, „Васил Левски” (Нови пазар) и домакините от „Раховец 2008”.
След срещите в двете предварителни групи до разпределението на медалите стигнаха „Бъки”, „Етър”, „Хасково” и „Шумен”.
Финалът за Купата бе спечелен от „Бъки”, надиграл с 27:22 „Етър”. В малкия финал за третото място „Хасково” се наложи над „Шумен” с 34:25.
В идеалната седмица на турнира влязоха Ивон Дюлгерова („Бъки”), Лили Стойчева (Хасково), Гергана Грозданова (Сливница), Валерия Миладинова (Хасково), Йоана Костова („Бъки”), Данислава Петрова („Етър”) и Мария Спиридонова („Етър”).
За най-добър вратар на турнира бе определена Ивон Дюлгерова. Най-полезен състезател е Траяна Стоянова („Раховец”), защитник Ива Георгиева („Бъки”). Голмайстор с 42 точни попадения стана Мария Маслева от Панагюрище.
Наставникът на шампионките Веселина Златева беше обявена за най-добър треньор. За най-етични пък бяха отличени треньорките на „Раховец” Мариета Чолакова и Галя Нотева.
Отборът на „Раховец” остана на последно място в турнира, но участието на девойките бе определено като успех от ръководството на клуба. Отборът е сформиран преди по-малко от година и това е първият сериозен турнир, в който участва. Така че за нас това вече е успех. Готвим се за държавните финали през април в Хасково, където ще търсим по-добро представяне, коментира президентът на „Раховец” Пламен Панев.
Домакинството на Горна Оряховица получи много високи оценки от представителите на Българската федерация по хандбал. За добрата организация помогнаха много от Общинското предприятие „Спортни имоти”, фирма K&D Ltd, „Спа хотел Амбарица”, ARR – Росен Русев, каза още Панев.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов