ГЕРБ – В. Търново: Парите от ЕС следват резултати, а не думи!

Животът

23-01-2017, 16:08

Снимка:

ПП ГЕПБ

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

БСП лъже за проблеми с програмите

Системата на европейското финансиране за България е в отлично състояние, категорични са народните представители от ГЕРБ – В. Търново Евгени Стоев и Клавдия Ганчева. Днес спрени програми няма, а ако имаше какъвто и да е проблем, Европейската комисия щеше да е реагирала, не да чака БСП да дойдат на власт и тогава да наложи санкции, каквито внушения правят социалистите. Комисията или спира парите, или не. Когато ги спира, ги спира веднага и по всяко време.

Точно това се случи – парите бяха спрени през 2014 година, когато страната ни се управляваше от БСП. Плащанията бяха възстановени само месец след като дойде кабинетът на Бойко Борисов и страната ни демонстрира воля да поправи грешките на предходните.

Парите от ЕС следват резултати, а не думи. Затова и традиционно БСП не може да ги управлява. В същото време Европа вярва на ГЕРБ, защото вече се знае какво може правителството на премиера Бойко Борисов и ясно се вижда какво постига България.

Ако обаче утре не се работи все така здраво и честно, може наистина да има проблем. У нас може и да има някой, който да повярва на лъжите, но в Европа място за пазарлъци и обвинения няма. Или работиш и ти помагат, или лъжеш и те санкционират. 

Откровено лъжливо е и твърдението на БСП, че България е изправена пред опасността да бъде спряно финансирането конкретно по ОП "Околна среда". Тази програма е много важна за общините, затова ръководството на „червените“ плаши хората, като се опитва отрано да оправдае невежеството на БСП и резултатите от него. Само че няма как днес някой да е виновен за нещо, което друг утре ще сбърка.

Еврофондовете са една от големите сили на ГЕРБ, именно затова социалистите лъжат точно за това. БСП не могат да покажат резултати, а обективните факти не са в тяхна изгода. Те показват под 1% изплатени средства в средата на 2009г., когато ГЕРБ пое управлението и над 7.5% в момента, като настоящият резултат е значително по-добър от средноевропейския.

България вече е сключила договори за 36%, или повече от 1/3 от всичко, което имаме до края на 2020. В Европа всички държави, взети заедно, са успели да се договорят за едва 17% от общия бюджет. Дори и служебното правителство да не договори или разплати нито лев в следващите 2 месеца, страната ни пак ще е сред отличниците в Европа. Лъжата очевидно е начин за спасение на слабия, коментират народните представители от ГЕРБ. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов