30 потребители от община Свищов вече получават топъл обяд

Мисия

24-01-2017, 13:54

Снимка:

община Свищов, архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Проектът на стойност 6 223 лв. ще продължи до края на април

Стартира проект „Осигуряване на топъл обяд в община Свищов” с период на изпълнение до 30-ти април 2017 г. Стойността на проекта е 6 223,00 лв., като той ще допринесе за намаляване на броя на живеещите в бедност лица чрез подпомагането им с храна. Общината предоставя „Топъл обяд” чрез Домашен социален патронаж на 30 потребители в работните дни от седмицата от следните целеви групи: лица с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях, установено от Дирекция  „Социално подпомагане“- град Свищов; самотно живеещи лица, получаващи минимални пенсии /за осигурителен стаж и възраст, за инвалидност, социални и наследствени пенсии, пенсии несвързани с трудова дейност/.

Топъл обяд получават 13 лица от град Свищов, 9 лица от село Овча могила и по  2 от селата: Българско сливово, Козловец, Морава и Ореш.

Реализирането на този проект е част от целенасочената социална политика, която Община Свищов  ще развива в подкрепа на хората, живеещи в материално лишение и в риск от социална изолация. Със средства по оперативната програма се дава възможност на тези лица да получават топъл обяд  през зимния сезон на  2017 г. Гарантирано е предоставяне на разнообразно седмично меню, с което се осигурява балансирано хранене на целевата група, при спазване на изискванията за безопасност на храните и националните стандарти и норми за хранене.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)