Двама дрогирани, двама без книжки и един пиян хвана зад волана полицията

Крими

25-01-2017, 12:32

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Дрогираните и пияният отказали да дадат кръвна проба

Двама водачи, седнали зад волана, след употреба на наркотични вещества, установиха служители на полицейските управления в Свищов и П. Тръмбеш. Вчера при провеждане на специализирана полицейска операция за противодействие на престъпността в Свищов е извършена проверка на лек автомобил «Хонда», управляван от 22-годишния Р. В. от Ямбол. При проверка на водача за упротреба на наркотични вещества, апаратът е дал положителна реакция на канабис. Срещу него е започнато бързо производство. Същия ден в 14,45 ч. в с. Петко Каравелово е извършена проверка на лек автомобил «Ауди», управляван от 27-годишния Я. К. от П. Тръмбеш. При проверка на водача за употреба на наркотични вещества  апаратът е дал положителна реакция на тетрахидроканабинол. Я. К. е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Той е отказал кръвна проба. По случая е започнато досъдебно производство.

Водач, употребил алкохол е установен в с. Крушето. Снощи в 23,15 ч. е извършена проверка на лек автомобил «Мерцедес», управляван от 45-годишния Г. Й. от същото село. При проверка на водача за употреба на алкохол, апаратът е отчел 1.44 промила. Той е отказал кръвна проба. Задържан е за срок до 24 часа по Закона за МВР. Срещу него е започнато бързо производство.

Двама неправоспособни водачи са установени в селата Морава и Бряговица. Вчера при провеждане на специализирана полицейска операция е изършена проверка на  лек автомобил «Опел Астра», управляван от неправоспособния М. Т. (21 г.) от същото село. В хода на проверката е установено, че водачът е седнал зад волана в едногодишния срок от наказването му по административен ред за същото нарушение. Същия ден в с. Бряговица служители на РУ – Стражица са извършили проверка на лек автомобил «Хюндай», управляван от 53-годишния С. Г. от същото село. В хода на проверката е установено, че водачът не притежава необходимото свидетелство за управление на возилото и е седнал зад волана в едногодишния срок от наказването му по административен ред за същото деяние. По двата случая в съответните полицейски управления са започнати бързи производства. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов