Нестандартен урок проведоха в Гимназията по строителство

Животът

26-01-2017, 08:27

Снимка:

pixabay

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Идеята бе на чуждестранно семейство, чиито синове са възпитаници на школото

Нестандартен урок по география и икономика на тема „Швейцария“ се проведе в Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия във Велико Търново. Идеята беше на сем.Кройхи, чиито двама синове са възпитаници на гимназията. Стивън учи специалност „Строителство и архитектура“ – 10 клас, а Алекс е в специалност „Интериорен дизайн“ – 8 клас. Гости на инициативата бяха Боянка Димитрова, старши експерт по гражданско образование и обществени науки в РУ на образованието и Тодор Видиновски, ръководител на Центъра по кариерно ориентиране.

Акценти в урока бяха освен географията, архитектурата, културата, образованието и кариерното ориентиране на младите хора в Швейцария. Урокът се проведе в VIII -ми Д клас, който е пилотна паралелка по проект „Система за кариерното ориентиране в училищното образование“, финансиран от ОП „Наука и образование за интелигентен растеж“ на МОН.

Дългогодишният преподавател по география и икономика в гимназията Галина Асенова, сподели, че нейната идея е била ученици да споделят опит с връстниците си, а родителите да бъдат активна част от учебния и възпитателния процес. Фамилия Кройхи разказа за Швейцария и приготви за учениците и гостите традиционни швейцарски ястия. Всички опитаха вкусен хляб и фондю. Инициативата им бе подкрепена от швейцарското посолство, което осигури подаръци за всички присъстващи ученици.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов