Даниел Панов: „Не приемам съшитите с бели конци лъжи и черен апокалипсис, дело на БСП”

Мисия

26-01-2017, 14:44

Снимка:

община Велико Търново

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

43 милиона лева е само инвестицията в Регионалната система за управление на твърди битови отпадъци

Кметът на Велико Търново Даниел Панов категорично се противопостави на негативния популизъм и внушенията за апокалиптични сценарии пред старопрестолния град, налагани в публичното пространство от местната формация на БСП. Повод за позицията му станаха изказвания по време на днешното заседание на Общинския съвет.

„Никога няма да приема лъжите, съшити с бели конци и сценариите за апокалипсис, които от БСП непрекъснато чертаят за Велико Търново, а отскоро – и за  България. Не е вярно, че Велико Търново е или ще стане по-беден град, че миналата година е била нулева. 43 милиона лева е само инвестицията в Регионалната система за управление на твърди битови отпадъци. Възстановена и открита за туристи бе крепостта Трапезица, реализирани бяха и редица други проекти. Вече сме подписали договори за първите 15,3 милиона лева, които градът и общината получават по новата оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020. Инвестиционната ни програма само по перото за устойчиво градско развитие, част от ОП „Региони в растеж”, е 43,8 милиона лева. Велико Търново категорично няма да бъде по-беден град. Стига черногледство и черен пиар”, подчерта Даниел Панов.

Даниел Панов попита общинските съветници от БСП какво са направили за тролейбусния транспорт в периода от 2008 до 2011 г. и припомни, че когато е встъпил в длъжност, мрежата е била амортизирана, а токоизправителните станции – разграбени. Заради това е избран вариант екологичният транспорт в града да бъде възстановен чрез внедряването на електрически автобуси като мярка по новия проект за интегриран градски транспорт.

По повод инвестиционната програма на община Велико Търново за 2017 година Даниел Панов благодари на общинските съветници за внесените предложения и подчерта, че от БСП не са представили нито едно. „Приемам критиката, стига да е градивна и конструктивна, но не и лъжите”, завърши Панов.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)