Съдят рецидивист, обрал жилище, докато си чака автобуса

Крими

28-01-2017, 08:35

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Промъкнал се през тераса в дом и свил таблет и телефон,

Районна прокуратура – Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу рецидивист, извършил поредна кражба.

Обвинението срещу Николай Н. е за това, че на 25.02.2016г. в гр. Велико Търново, ул. „Никола Габровски”, при условията на опасен рецидив, отнел чужди движими вещи – таблет марка „ALKATEL и мобилен телефонът марка „SAMSUNG” на обща стойност 245 лева, от владението и без съгласието на собственика с намерение противозаконно да ги присвои – престъпление по чл. 196, ал. 1, вр. чл. 194, ал. 1, вр.чл. 29, ал. 1, от НК.

Обвиняемият живее в гр. Плевен. На 25.02.2016 г. бил в гр. Горна Оряховица и решил да се прибере до гр. Плевен, с автобус, който тръгвал от гр. В.Търново. Взел такси и с него пристигнал на автогарата но имал време до тръгването на автобуса и решил да се разходи из района.

На ул. „Никола Габровски“ № 69, на първия етаж, забелязал апартамент с остъклена тераса с плъзгащи се прозорци. Решил да проникне в жилището през терасата и да извърши кражба. Влязъл във входа и позвънил на звънеца на апартамента, но никой не отворил врата. Върнал се до тераса, отворил плъзгащия се прозорец,  прехвърлил се на терасата, влязъл вътре и започнал да тършува из него. От масата в кухнята взел таблет, а от секцията - мобилен телефон. Вещите занесъл в гр. Плевен, където продал таблета за 40 лв., а телефона изхвърлил.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов