Стефания и Николай Димитрови са шампиони на България по ски ориентиране

Спорт

28-01-2017, 12:03

Снимка:

личен архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Двамата завоюваха златото в смесената спринтова щафета за мъже и жени

Състезателите на „Браун Тим“ Стефания Беломъжева-Димитрова и съпругът и Николай Димитров станаха шампиони на страната по ски ориентиране. Двамата завоюваха златните медали в смесената спринтова щафета за мъже и жени, с която стартира Държавното първенство в курорта Боровец.

20 щафети се включиха в елитната група, като всеки от участниците премина по три пъти по трасето. Николай и Стефания завършиха първи, спирайки хронометрите на 59:26 минути. Двамата взеха реванш от тима на „Вариант 5“ за второто си място преди година, като изпревариха щафетата от Търговище с 5:10 минути. Христо Тодоров и Цветомила Кадиева от четвъртата щафета на „Браун Тим“ са четиринадесети. Съотборниците им Иван Димитров и Камелия Георгиева са петнадесети, Димитър Димитров и Снежана Кадиева са седемнадесети.

В следващите три старта ще участваме за удоволствие, но въпреки това очакваме още медали. Традиционно мъжката ни щафета е сред фаворитите, но тепърва ще определим състава“, разказа председателят на „Браун Тим“ Николай Димитров.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)