499 души в община Велико Търново ползват услугите на Социалния патронаж

Мисия

28-01-2017, 13:30

Снимка:

община Велико Търново

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Звеното е в Дебелец, разполага с два филиала в Балван и Ново село

499 души в община Велико Търново, отговарящи на условията, ползват услугите на Домашния социален патронаж, чийто капацитет е 430 души. Поради повишения интерес щатните бройки на персонала са били увеличени с две и вече са 17, каза кметът на общината инж. Даниел Панов. Централното звено на патронажа е разположен в Дебелец, където със 7 775 лв. беше реконструирана кухненската база и сменени дограмите. Отново със средства от Инвестиционната програма на община Велико Търново бяха закупени и два автомобила за нуждите на патронажа.

128 лица ползват почасовите социални услуги, предлагани от звеното. 406 се възползват от храната, като филиалът в Дебелец готви за 300 потребители, този в Ново село – за 80, в Балван доставят храна на 50 души. Обхванати са нуждаещи се хора от Дебелец, Килифарево, Церова кория, Веелчево, Леденик, Присово, Момин сбор, Балван, Ветринци и Пушево.

Съгласно наредбата социална услуга се доставя при не по-малко от петима желаещи от населено място, отговарящи на условията допълни кметът инж. Панов. 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)