Сребро за хандбалистките от клуб „Нове-99” на Купа България

Спорт

30-01-2017, 16:25

Снимка:

община Свищов

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

На финала срещнаха фаворита „Бъки”

Със сребро се окичиха момичетата от ХК „ Нове-99” на хандбалния турнир "Купа България-БФХ" в Шумен. Отборът на ХК „Нове-99“ - гр. Свищов заслужи достойно мястото си сред десетте финалисти на турнира, като на квалификациите стана безспорен фаворит в групата си с две победи над отборите на  ХК „Албатрос“ - Бургас с резултат 15:8 и ХК "Мартен-67" - Мартен с резултат 22:9.

В първия ден от турнира момичетата на треньорката Величка Плачкова продължиха с победа над отбора на  ХК „Панагюрище“ с 25:13, победа с 21:9 над отбора ХК "Ники Спорт" гр. Сливница и загуба само с четири гола от отбора на ХК „ Бъки” гр. Габрово.

В полуфиналната среща с отбора на ХК „Опака” свищовските момичета останаха верни на поредицата от победи, като категорично се наложиха с резултат 20:11

На финала ХК „Нове-99“ отново се изправи срещу сочения за фаворит ХК „Бъки”. В този мач свищовските момичета се амбицираха, играха с голям хъс и се раздадоха до край. Първото полувреме завърши с резултат 15:12 в полза на ХК „Нове-99”. Цялото второ полувреме беше напрегнато. Въпреки това, момичетата успяха да удържат резултата до края равен,  въпреки, че останаха с един играч по-малко. В крайна сметка паднаха с един гол разлика. Желанието за победа и перфектната подготовка доведоха момичетата до достойното второ място. От седмо място на Републиканското първенство през 2016 г., те се изкачиха до престижното второ място в турнира и окичиха гърдите си със сребро.

Някои от сребърните момичета на г-жа Плачкова получиха индивидуални награди: Гергана Дакова от ХК „Нове-99” бе номинирана в „златната седмица“ на турнира и получи грамота „Играч на мача”, с което доказа, че не случайно е избрана за един от десетте най-добри спортисти на Община Свищов за 2016 година. Невероятно представяне направи и вратарката на отбора Кристина Цветанова, която си тръгна от турнира с три грамоти  „Играч на мача”. Същата беше достоен стожер на отбора. За чудесната си игра, грамота „Играч на мача” получи и Неделя Самоковлиева. Сърцата игра направиха и Моника Манолова,  Марияна Йорданова, Андреа Занева, Николета Доменикова, Александра Иванова, Магдалена Прашанова, Елина Димитрова и Мартина Въткова.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)